אומרים שארוחת בוקר היא החשובה ביום, והיא גם ללא ספק יכולה להיות הטעימה ביותר. בשנה וחצי האחרונות, מאז שמגפת הקורונה נכנסה לחיינו, עולם המסעדנות נאלץ להתמודד עם לא מעט קשיים. עם סגירת המסעדות, נאלצנו ללמוד להכין לבד. הנה שתי אופציות אופציות לארוחת בוקר ביתית, מזינה ובריאה שלא חשבתם עליה.
משולשי פיצה
כן, קראתם נכון. צ׳לסי אמר, תזונאית אמריקאית, טוענת כי לקערת דגני בוקר עם חלב ולמשולש פיצה יש אמנם ערך קלורי זהה, אך אכילת פיצה עדיפה מבחינת האנרגיה שתעניק להמשך היום – מאחר ובפיצה יש כמות חלבונים גדולה יותר.
בנוסף, היא טוענת כי ברוב דגני הבוקר יש כמות סוכר גדולה, כך שעדיפים השומן והחלבון שיש במשולש פיצה לארוחת בוקר. היא רק מציינת שזו אופציה עדיפה יותר ושאופן כללי, לא כדאי להתחיל את היום עם מנת סוכר כמו קורנפלקס.
אך עם בכל זאת, קורנפלקס זו ארוחת הבוקר המועדפת עליכם, היא ממליצה לרכוש דגנים מלאים ולבדוק שיש לפחות 5 גרם של סיבים ופחות מ-5 גרם של תוספת סוכר.
בוסט של אומגה 3
צנצנת הבוקר עשירה באומגה 3 יכולה להיות אופציה נהדרת כארוחת בוקר. ואם אין לכם זמן להכין באותו היום, המתכון פשוט עד כדי כך שתוכלו להכין ערב לפני. הארוחה מאפשרת להגביר את חילוף החומרים מה שהופך אותו למתכון חשוב במיוחד, גם בריא וגם טעים.
אז מה אנחנו צריכים לפודינג?
1/2 כוס קרם קוקוס
1/2 כוס מים
1/4 כפית מייפל איכותי/ סוכר קוקוס/ סטיביה
4 כפיות זרעי צ'ייה
אז מה צריך?
פירות מפנקים וציפוי!
אננס/תפוז/ בננה/ דובדבנים/ תותים חתוכים לקוביות.
שברי שקדים, פקאנים, גרעיני דלעת.
אז מה אנחנו עושים?
ערבבו בצנצנת את קרם הקוקוס, המים, הצ׳ייה והממתיק שבחרתם.
(ניתן להשאיר במקרר או על השיש), לאחר כשעה תנו ניעור קטן, לאחר מכן למקרר ללילה.
שמרו את הפרי יחד עם האגוזים והשקדים, כך תחסכו זמן בבוקר.
הרכבה של 3 רגעים בבוקר:
הניחו בצנצנת את הפרי ושברי השקדים והאגוזים.