תל אביב דורגה בין הערים הטבעוניות המובילות בעולם לשנת 2025

תל אביב שוב מככבת ברשימת הערים המובילות בעולם, הפעם בתחום הקולינריה, וספציפית האוכל הטבעוני. אלפי מסעדות, בתי קפה ומיזמים חדשים מציבים את ישראל במרכז המהפכה הירוקה.
תל אביב טבעונית
תל אביב טבעונית

מסעדות טבעוניות בתל אביב

תל אביב שוב מוכיחה את עצמה כעיר שמקדימה את זמנה: בדירוג החדש שפורסם השבוע במגזין הקולינרי הבינלאומיVegan World דורגה תל אביב במקום החמישי ברשימת "הערים הטבעוניות הטובות בעולם" לשנת 2025. מדובר בזינוק של שני מקומות מהדירוג הקודם, ומאשר את מעמדה של העיר כבירת הטבעונות של המזרח התיכון.

לפי הדוח, תל אביב בולטת לא רק במספר המרשים של למעלה מ-400 מסעדות ובתי קפה טבעוניים או ידידותיים לטבעונים, אלא גם במיזמים חדשניים המשלבים קיימות, מזון בריא, ותפריטים עונתיים. "תל אביב היא עיר שבה לא צריך להתאמץ כדי למצוא מנות טבעוניות – הן בכל פינה, משוק הכרמל ועד לנמל יפו", נכתב בדירוג.

אירועים ופסטיבלי אוכל בתל אביב

מעבר לאוכל, הדוח מציין את התרבות העירונית התומכת בטבעונות, כולל אירועים, פסטיבלים, שווקים ואפילו סיורים קולינריים טבעוניים. בשנה האחרונה נפתחו בעיר עשרות מקומות חדשים, בהם גלידריות טבעוניות, מעדניות טבעוניות ואפילו רשתות מזון מהיר שהוסיפו תפריטים טבעוניים רחבים.

יואב רוזן, מייסד מיזם "טבעוני בעיר", מסביר: "תל אביב היא לא רק בירה קולינרית, היא קהילה חיה ונושמת של אנשים שמבקשים לחיות אחרת. אנחנו רואים עלייה מתמדת בביקוש למזון טבעוני – גם מצד תיירים וגם מצד המקומיים."

עיריית תל אביב תומכת

בנוסף, העירייה מקדמת תוכניות לעידוד צריכת מזון טבעוני במוסדות חינוך, בגני ילדים ובאירועים עירוניים. "יש הבנה שהטבעונות היא לא טרנד חולף, אלא חלק מאורח חיים בר-קיימא, בריא ואכפתי," אומרת נועה בן-דוד, דוברת מטעם עיריית תל אביב.

עם מגמה זו, תל אביב צפויה להמשיך להוביל את המהפכה הטבעונית גם בשנים הבאות.

3 מנות טבעוניות שמתאימות לחיים בישראל

מצרכים:
– 1 חציל גדול פרוס לעיגולים
– 1 כף מלח
– 2 כפות שמן זית
– 2 פיתות מלאות
– 1 תפוח אדמה בינוני מבושל ופרוס
– 1 עגבנייה פרוסה
– 1 מלפפון חמוץ פרוס
– ½ בצל סגול פרוס דק
– ½ כוס טחינה גולמית
– מיץ מחצי לימון
– ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
– מים לפי הצורך
– מלח ופלפל לפי הטעם
– עמבה לפי הטעם

אופן הכנה:
1. מפזרים מלח על פרוסות החציל, ממתינים 15 דקות ושוטפים.
2. מושחים בשמן זית וצולים בתנור בחום של 200°C עד להזהבה (כ-20 דקות).
3. מערבבים טחינה עם לימון, מים, מלח ופטרוזיליה לקבלת טחינה ירוקה.
4. מחממים פיתות ומורחים שכבה נדיבה של טחינה.
5. מסדרים את פרוסות החציל, תפוח האדמה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל.
6. מוסיפים עמבה לפי הטעם וסוגרים לפיתה מפוצצת בטעמים!

מצרכים:
– 1 כוס קינואה שטופה
– 1 כוס עדשים ירוקות מבושלות
– 2 בצלים גדולים פרוסים דק
– 2 כפות שמן זית
– 1 כפית כמון
– 1 כפית פפריקה מתוקה
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 2 כוסות מים
– פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן הכנה:
1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שחום וקריספי.
2. בסיר נפרד מבשלים קינואה עם מים, כמון, פפריקה, מלח ופלפל עד שהמים נספגים (כ-15 דקות).
3. מוסיפים את העדשים המבושלות ומערבבים בעדינות.
4. מגישים חם עם בצל מטוגן מעל, ומפזרים פטרוזיליה טרייה.

מצרכים:
– 1 קופסת טופו קשה חתוך לקוביות
– ½ כוס גרגירי חומוס מבושלים
– 1 כף שמן זית
– 1 כפית כמון
– ½ כפית מלח
– 1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
– 1 מלפפון חתוך לקוביות
– ½ בצל סגול קצוץ
– ½ פלפל אדום חתוך לקוביות
– ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
– מיץ מחצי לימון
– 1 כף טחינה גולמית

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-200°C, מערבבים חומוס וטופו עם שמן זית, כמון ומלח ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
2. מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה.
3. מוסיפים את הטופו וגרגירי החומוס הקלויים, סוחטים מעל לימון ומוסיפים טחינה.
4. מערבבים ונהנים מסלט פריך, משביע ומלא חלבון!

שתפו:

Facebook
Twitter
WhatsApp