הטענה שלרוב קופצת ראשונה היא שמרבית כלי התקשורת בארה"ב נשלטים על ידי השמאל, קרי הדמוקרטים. אף שטענה זו אינה משוללת יסוד, וברבים מאותם כלי תקשורת אכן ניכרת מעין משאלת לב שטראמפ יפסיד, הסיבה טמונה בשני מרכיבים חשובים יותר: גודלה הפיזי של אמריקה, והבנת סוג האוכלוסייה שחיה בה, לאורכה ולרוחבה.
תחשבו רגע על עצמנו, על ישראל הקטנה, וכיצד כל פעם כלי התקשורת המרכזיים אינם מדייקים בסקרים שלהם (בלשון המעטה), ואז המון אנשים מתפלאים שמפלגת הליכוד בראשות נתניהו שוב הזוכה הגדולה בבחירות. הסקרים שמציגים ערוצי התקשורת המרכזיים אינם מייצגים את המציאות בשטח, מכיוון שהם אינם מסקרים במידה מספקת את האוכלוסייה במה שאנחנו מכנים "הפריפריה".
ככה זה גם בארה"ב, רק פי 100 יותר גדול; הסקרים שם נותנים תמונת מצב של הבוחרים במדינות המרכזיות ובערים הגדולות, אבל לא באמת מגיעים לפריפריה האמריקאית, והיא ענקית בגודלה, הן מבחינת השטח והן מבחינת גודל האוכלוסייה. זה קצת מזכיר את המושג שהתפתח אצלנו – "מדינת תל-אביב" – כאשר בארה"ב הוא כולל ערים כמו ניו-יורק, שיקאגו ולוס אנג'לס, שבהן קיימת תמיכה בולטת במפלגה הדמוקרטית. אבל עם כל הכבוד לערים המוכרות והחשובות האלו, ישנן אלפי ערים ועיירות לאורכה ולרוחבה של אמריקה הגדולה, שם לרוב מעדיפים נשיא רפובליקני. רק שהסקרים הבולטים לא מגיעים אליהם, ואחר כך כולם מופתעים מתוצאות הבחירות.
ויש סיבה נוספת הקשורה לשאלה המורכבת "מי הם האמריקאים?". אנו נוטים לחשוב ולהאמין שהאמריקאי הממוצע הוא לרוב אדם משכיל, נאור, ליברלי, התומך בערכי הדמוקרטיה וזכויות אדם. כי זה מה שראינו בסרטים, בתקשורת, וכאשר נסענו פעם לניו-יורק או לאס וגאס. בעוד זה אולי נכון לגבי התושבים בערים הגדולות והמוכרות (וראו שוב, המקבילה האמריקאית ל-"מדינת תל-אביב") בפריפריה האמריקנית חיים עשרות מיליונים של שמרנים, אנשים פשוטים חסרי השכלה אקדמית ואף תיכונית, שלא מעוניינים בערכים ליברלים או זכויות אדם (בעיקר בכל הקשור למהגרים). ומה לעשות – בסוף גם להם יש זכות להצביע. ואתם יכולים לשער מה הם מצביעים. הבעיה היא שאף אחד בסקרים לא שואל אותם כיצד יצביעו, ואת האמת לגבי מי זו ארה"ב בכללותה כולנו מקבלים (בהפתעה) רק עם היוודע תוצאות האמת, שהן התשובה האמיתית לשאלה "מי הם האמריקאים?".